Wanneer het einde van het kalenderjaar in zicht komt kijken vele studenten al uit naar het huiswaarts keren waar moeders wasmachine vrolijk draait en ze aan kunnen schuiven aan een gedekte tafel. De laatste horde voor deze tocht naar het ouderlijk huis is voor veel studenten een laatste proost met hun studiegenoten op het kerstgala. Ook dit jaar hebben de studenten van onze studievereniging samengewerkt met de verenigingen van de andere opleidingen binnen het RMI. Samen met chemisch technologen, logistiek engineers en maritiem officieren in spe werd het gala dit jaar weer tot een groot succes gemaakt.
In de loop van de jaren is de locatie vaak van plek gewisseld, met als hoogtepunt vorig jaar, toen zijn meerdere locaties al drijvende voorbij gekomen. Dit jaar waren we weer neergestreken langs de Maas, op de prachtige locatie de Eau Lounge. Gesitueerd op een oud bruggenhoofd op de Maas hadden we zowel uitzicht op de Erasmusbrug, de Willemsbrug en het Noordereiland.

In het bijzijn van docenten, goede vrienden en mooiste vriendjes en vriendinnetjes heeft menig scheepsbouwer het nieuwe jaar goed ingeluid. Na afloop van het feest verspreidden de feestgangers zich over nachtelijk Rotterdam op weg naar een hapje of een laatste drankje en werden de vers gemaakte herinneringen bewaard in hun hart. Er zijn echter ook blijvende herinneringen, de foto’s die gemaakt zijn op de avond zijn zichtbaar op de welbekende sociale mediakanalen!

Het 51e bestuur der svs UNFC hoopt dat u net zoals ons genoten heeft van het kerstgala en we wensen u een gelukkig en voorspoedig 2020 toe!