Bikkeltocht 28, 29 & 30 oktober 2022

Met blijdschap mogen wij u mededelen dat de Bikkeltocht voor komend collegejaar weer op de planning staat. De inschrijvingen zullen binnenkort geopend worden voor de echte Bikkeltochtenthousiastelingen. Zet dus vast 28, 29 en voor de echte Bikkels ook 30 oktober vast in de agenda, want de tocht der tochten gaat weer gevaren worden!!

Al 30 edities lang organiseren wij de Bikkeltocht. Dit is een groot zeilevenement wat altijd (mits het weer het toelaat) in oktober plaatsvindt. De bikkeltocht is een zeiltocht van ruim 70 kilometer lang welke gehouden wordt op de Friese meren met maar 1 vaste regel, alleen voortgedreven op wind en spierkracht.

De deelnemers mogen de polyvalk volledig aanpassen, mits de voortstuwing maar wind of spierkracht is. Er worden ieder jaar weer nieuwe en nog innovatievere oplossingen bedacht. Waar het ooit begon met een spinnaker, zijn er ook masten verlengd of een boegspriet gemaakt. In de edities met minder wind, zoals die van 2018, worden er speciale roeiconstructies gecreëerd. Dit maakt wel een deelnemend team, een winnend team.

Voorafgaand aan het evenement is er een pre-party op de Rakkenpolle, het starteiland nabij Heeg. Op de Rakkenpolle verzamelen alle teams bij een groot kampvuur en worden er briefings gehouden. Hier klinkt dan ook om 23:00 het startschot, waarna alle teams vertrekken. Tijdens de tocht zijn er verschillende checkpoints waar alle deelnemers iets te drinken en/of te eten krijgen om de verloren calorieën aan te vullen.

Na afloop van de Bikkeltocht kunnen de deelnemers nog genieten van een afsluitende borrel in een traditionele Friese boerderij. Voor de echte Bikkels die blijven overnachten wordt er een afterparty gegeven op locatie of bij de welbekende ‘d Ald Wal in Heeg.

Om de sfeer van de Bikkeltocht ook in Rotterdam voort te zetten, organiseren wij binnen 2 maanden na de Bikkeltocht nog een BikkeltochtBorrel in Rotterdam. Hier zijn alle deelnemers van harte welkom en worden ook de bokalen uitgereikt aan het desbetreffende team.

Het evenement zal uiteraard volgens de dan geldende regels verlopen.

Wij hopen u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben, maar mocht u vragen hebben kunt u altijd mailen naar bikkeltocht@unfc.nl.

Met vriendelijke groet en immer luide plonsch,

Het 53e bestuur der svs UNFC & de bikkeltocht commissie.

Resultaten van de 30ste editie van de Bikkeltocht: