Bikkeltocht editie 31

Met blijdschap mogen wij u mededelen dat de Bikkeltocht dit jaar weer een groot succes was. 28 oktober werd de tocht der tochten dan toch echt weer gevaren.

23 teams en 89 bikkels maakten zich klaar voor de lange, koude tocht door de Friese meren.  Om 23:00 stipt werd het startschot gegeven en gingen de teams vol moed van start. Voor de een stroef begin en voor de ander een tactische voorsprong. Met man en macht zeilden de teams er (uiteraard op spierkracht) vandoor. Ondanks de zachte wind en dikke mist, wisten alle teams veilig en wel de Luts te bereiken.

Vanaf daar kon het echte bikkelen beginnen. Midden in de nacht, tussen de dijken en bossen door, jaagden de teams hun polyvalken naar de checkpoints, waar warme chocomelk en andere lekkernijen op hun stonden te wachten, door naar het einde van de Luts.

De wind keerde terug, de mist trok weg en er kon weer volop gezeild worden over het Slaettemer Mar. De opluchting was groot en de moed zat er weer dik in. Klaar om de eindstreep te halen!

Na de lange tocht konden de deelnemers zich opfrissen met een warme douche en nog even wat uurtjes slaap pakken bij de overnachtingslocatie, Trije Peppels. Diezelfde nacht gingen de echte bikkels door naar de welbekende ‘d Ald Wal in Heeg, om te genieten van de afterparty met het traditiegetrouwe shot, de sterrenhemel.

Om de sfeer van de Bikkeltocht ook in Rotterdam voort te zetten, organiseren wij donderdag 10 november nog een BikkeltochtBorrel in Rotterdam. Hier zijn alle deelnemers van harte welkom en worden ook de bokalen uitgereikt aan het desbetreffende team.

Wij hopen u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben, maar mocht u vragen hebben kunt u altijd mailen naar bikkeltocht@unfc.nl.

Met vriendelijke groet en immer luide plonsch,

Het 54ste bestuur der svs UNFC & de Bikkeltocht commissie.

Foto’s van de 31ste editie van de Bikkeltocht