Al 28 edities lang organiseren wij de Bikkeltocht. Dit is een groot zeilevenement wat altijd (mits het weer het toelaat) in het derde weekend van oktober plaatsvindt. De bikkeltocht is een zeiltocht van ruim 70 kilometer lang welke gehouden wordt op de Friese meren met maar 1 vaste regel, alleen voortgedreven op wind en spierkracht.

De deelnemers mogen de polyvalk volledig aanpassen, mits de voortstuwing maar wind of spierkracht is. Er worden ieder jaar weer nieuwe en nog innovatievere oplossingen bedacht. Waar het ooit begon met een spinnaker, zijn er ook masten verlengd of een boegspriet gemaakt. In de edities met minder wind, zoals die van 2018, worden er speciale roeiconstructies gecreëerd. Dit maakt wel een deelnemend team, een winnend team.

Voorafgaand aan het evenement is er een kleine pre-party op de Rakkenpolle, het starteiland nabij Heeg. Op de Rakkenpolle verzamelen alle teams bij een groot kampvuur en worden er briefings gehouden. Hier klinkt dan ook om 23:00 het startschot, waarna alle teams vertrekken. Tijdens de tocht zijn er verschillende checkpoints waar alle deelnemers iets te drinken en/of te eten krijgen om de verloren calorieën aan te vullen.
Na de tocht is er een bescheiden feestje op de Rakkenpolle en is er de mogelijkheid tot overnachting voor de echte bikkels. Zodra het feestje is afgelopen op de Rakkenpolle wordt de echte afterparty doorgetrokken in ‘d Ald Wal in Heeg.

Om de sfeer van de Bikkeltocht ook in Rotterdam voort te zetten, organiseren wij binnen 2 maanden na de Bikkeltocht nog een BikkeltochtBorrel in Rotterdam. Hier zijn alle deelnemers van harte welkom en worden ook de bokalen uitgereikt aan het desbetreffende team.

Voor meer informatie over de Bikkeltocht kan contact worden opgenomen via onderstaand mailadres.