0
Teams
0
Deelnemers
0
Kilometer
0
Wind

Ieder jaar organiseren wij als Studievereniging van Scheepsbouwkunde UNFC samen met C-Job Naval Architects de Bikkeltocht. Dit is een zeiltocht die ‘s nachts gevaren wordt over een lengte van ruim 70 kilometer! Aan dit evenement nemen zowel studenten als bedrijventeams deel.

Op 19 oktober was het zover, de 28ste Bikkeltocht ging van start! Vanuit de Ottenhome in Heeg vertrokken 30 valken vol goede moed naar de Rakkenpolle, het starteiland van de Bikkeltocht. Eenmaal aangekomen op de Rakkenpolle was er een groot kampvuur, de RedBull dames en vooral veel gezelligheid.

Om 23:00 klonk het startschot en de teamcaptains sprintten naar hun teamgenoten en de 28e Bikkeltocht was op dat moment dan toch echt begonnen! Ook al stond er geen wind, alle teams waren ontzettend gedreven om de Bikkeltocht als eerste uit te varen! Sommige teams hadden een spinnaker meegenomen, maar anderen hadden een betere keus gemaakt om roeidollen te maken. ‘s Nachts daalde de temperatuur tot rond het vriespunt, gelukkig hadden de deelnemers genoeg beweging met het roeien om op te warmen.

Pas rond een uur of 08:00 ‘s ochtends begon er een klein briesje te komen op De Kûfurd, eindelijk kon er weer gezeild worden. Het veld met deelnemers was toen al ver uit elkaar, de teams die de hele nacht hadden geroeid waren al rond Sneek, waar anderen nog op het Slotermeer of zelfs nog in de Luts waren.

Het eerste bedrijven team, C-Job team 4, kwam om 10:34 als eerste over de finish. Team MIWB 1 kwam als eerste over de finishlijn van de studentenklasse.

Mocht je mee willen doen of meer informatie willen weten, volg dan Bikkeltocht op Facebook!