Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

De opleiding

 

bron: rotterdammainportuniversity.nl (2015-2016)

Vierjarige Bachelor in het Nederlands

Heb je interesse in het ontwerpen en construeren van schepen? En zie je jouw carrière bij een scheepswerf al voor je? Volg dan de opleiding Maritieme Techniek. De Nederlandse scheepswerven behoren tot de wereldtop. Al eeuwenlang hebben we hier vakkennis in huis en ook nu is Nederland een toonaangevende scheepsbouwnatie. Er worden in Nederland veel verschillende schepen ontworpen en gebouwd. Ook wereldwijd worden Nederlandse kennis en vaardigheden ingezet ten behoeve van de internationale scheepsbouw.

Wereldberoep

In de opleiding Maritieme Techniek (voorheen Scheepsbouwkunde) worden de waardevolle eeuwenoude tradities van de scheepsbouw gecombineerd met de meeste moderne technieken. Dit alles om schepen te ontwerpen en te bouwen die voldoen aan eisen van de nabije toekomst: veilig, duurzaam en kostenefficiënt.

Maritiem ingenieurs houden zich bezig met het ontwerpen en construeren van schepen. Functies die je kunt uitoefenen zijn tekenaar, ontwerper, calculator of constructeur. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag in adviesfuncties of het management van scheepswerven en in research & developmentprojecten. Ook bij rederijen en in de toeleveringsindustrie zie je vele scheepsbouwkundigen terug.

Leuk om te weten

Gunnar Schotema ontving in 2013 tijdens zijn studie Maritieme Techniek op de RMU een studiebeurs van Topsector Water. Gunnar over de studie:

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en bèta-vakken. De studie Maritieme Techniek sprak mij dan ook meteen aan. Ik ben blij dat ik voor deze studie heb gekozen, want met een diploma op zak wacht een prachtige toekomst binnen deze sector en ook daarbuiten. Er is namelijk ontzettend veel vraag naar technici en engineers op dit moment. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij een scheepswerf!”

Goed om te weten

Om goed van start te gaan met de studie Maritieme Techniek moet je veiligheidsschoenen en een brandwerende overall aanschaffen. Dit is ook belangrijk om mee te kunnen op verschillende interessante excursies. Als je aan de opleiding begint, kan je ook lid worden van de studievereniging UNFC.  Deze opleiding heette voorheen Scheepsbouwkunde.

Deeltijd Maritieme Techniek voor professionals

Voor professionals die zich willen laten om- of bijscholen tot maritiem ingenieur biedt de STC-Group de deeltijd HBO-opleiding Maritieme Techniek aan. Klik hier om meer over het deeltijdtraject te lezen

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. Je kunt er ook voor kiezen de titel Ingenieur (ing.) vóór je naam te zetten.

Ook ontvang je bij je diploma een Engelstalig diplomasupplement met een DS-label, waarmee je de waarde van je diploma eenvoudiger kan aantonen in het buitenland. Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettings-vermogen en extra kennis kunt aantonen.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag. Aanmelden voor deze opleiding kan tot 1 mei.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding van een hogeschool of universiteit het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen dan wel universiteiten. Dit kan je helpen bij je oriëntatie op je studiekeuze. Klik op onderstaande studiebijsluiter om deze te vergroten of kijk op de website van Studiekeuze123.

Sponsoren (roulerend)

C-Job
Marin

Sponsoren (roulerend)

BigLift Shipping
Royal IHC

Sponsoren (roulerend)

Van Oord
Huisman Equipment