Kooiman werft!

Kooiman Marine Group is een onafhankelijke groep multidisciplinaire scheepsbouwers met groot oplossend vermogen. Binnen dit familiebedrijf met een echte ondernemerscultuur is vakmanschap en oog voor kwaliteit de basis voor zuiver op maat gemaakte schepen, verbouwingen en reparaties. Op efficiënte wijze biedt Kooiman Marine Group daarbij een complete dienstverlening op maritiem gebied aan.

De afdeling Kooiman Engineering is het projectenbureau van de Kooiman Marine Group die de nieuwbouw schepen en grotere re-fits ontwerpt, verkoopt, de bouw begeleid en tenslotte aan de klant oplevert. Daarnaast ondersteunt Kooiman Engineering de drie scheepswerven bij technische vraagstukken. Onze visie is dat wij als ontwerp- en adviesbureau als spil binnen groep fungeren.

Wie ben jij?
Een zelfstandig werkend scheepswerktuigbouwkundig tekenaar-constructeur die het leuk vindt om mee te bouwen aan een groeiende afdeling.  Met jouw kennis en kunde ben je in staat om zowel voor nieuwbouw- als reparatie projecten, de ontwerpen uit te werken waarmee jouw collega’s uit de voeten kunnen. Je werkt midden op de werf en stapt regelmatig aan boord van een schip om de werkzaamheden met je eigen ogen te bekijken vervolgens neem of meet je dit op en zet van daaruit de tekeningen op.

Waar ben je mee bezig?
Als scheepswerktuigbouwkundig tekenaar-constructeur ben je verantwoordelijk voor het maken van ontwerpen en tekeningen voor diverse reparatie- en nieuwbouw projecten. Hierbij werk je in teamverband, waarbij jij verantwoordelijk bent voor o.a. de indeling van machinekamers, de pijpschema’s, piperouting, schroefaslijnen en je rekent daarbij ook de pijpsystemen door.

Samen met de collega’s in het team en de projectleider engineering zorg je dat jouw collega’s op de werf hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Verder komen de volgende werkzaamheden voorbij:

 • Zorgt voor het samenstellen van piperouting en het verzorgen van buiginformatie.
 • Het maken van bestelspecificaties van werktuigen en het beoordelen van aanbiedingen.
 • Zorgen voor de correcte uitwerking van tekeningen
 • Het verwerken van Informatie en tekeningen van derden
 • Het maken van revisie tekeningen
 • Zorgt voor de materiaal keuze bij projecten
 • Ondersteunt collega’s door het geven van technische informatie en aanwijzingen
 • Neemt deel aan vergaderingen en overlegt waar nodig over de technische inhoud.

Jouw dag?

Eerst een kop koffie en een ‘goedemorgen’ richting je collega’s. Daarbij een blik op de projectplanning. Welke projecten lopen er en met welke vraagstukken ga je aan de slag.

Met de kop koffie in de hand neem je plaats achter je werkstation. Je kijkt nog eens goed naar de tekeningen en gaat verder met het werk wat er nog ligt. In de ochtend heb je overleg met het team en bespreken de opdracht die er ligt.

Met jouw kennis van scheepswerktuigbouw ga je de aanpassingen op het project omzetten in een werkbare tekening. In de middag loop je over het schip waarvoor je tekeningen aan het maken bent. Je spreekt met een aantal collega’s en vraagt naar feedback op jouw werk.

Je bent niet alleen goed in tekenen, maar ook kundig in je werk om ideeën over te brengen op anderen. Vanaf start tot oplevering ben je betrokken bij de projecten die specifiek over piping, routing en installaties gaan en deel je je expertise.
Ons doel? Het projectenbureau binnen de Kooiman Marine Group verder laten groeien. Dit doen we samen, niet alleen met je directe collega’s maar ook met jouw collega’s van de andere disciplines.

De volgende dag? Nieuwe uitdagingen, andere projecten en met hetzelfde plezier.

Wat is onze verwachting?
Wij steken graag tijd en energie in onze mensen zodat ze kunnen groeien in hun vakgebied en zich kunnen ontplooien . Onze medewerkers waarborgen onze kwaliteit. Kooiman Marine Group is een familiebedrijf met een echte ondernemerscultuur. Daarom zoeken wij enthousiaste vakmensen die graag de mouwen opstropen om uitdagingen aan te gaan
Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden die belangrijk zijn binnen de functie:

 • HBO denk- en werkniveau met als basis opleiding werktuigbouwkunde;
 • Ruime ervaring binnen de scheepswerktuigbouw;
 • VCA VOL;
 • Je hebt ervaring met Autocad en Cadmatic;
 • Je hebt ervaring met piperouting en scheepsinstallaties en – systemen;
 • Je bent in staat om de bijbehorende berekeningen te maken;
 • Je bent communicatief vaardig en kan goed met verschillende disciplines schakelen;
 • Een proactieve teamplayer.
Type functie
Tekenaar-constructeur scheepswerktuigbouw
Locatie
Zwijndrecht