Kooiman werft!
Kooiman Marine Group is een onafhankelijke groep multidisciplinaire scheepsbouwers met groot oplossend vermogen. Vakmanschap en oog voor kwaliteit zijn de basis voor zuiver op maat gemaakte schepen. Op efficiënte wijze biedt Kooiman Marine Group een complete dienstverlening op maritiem gebied aan.

Wie ben jij?
Een zelfstandige lead engineer voor de afdeling scheepselektro. Je hebt kennis van de nieuwste technieken aan boord van schepen. Je vindt het leuk om engineering van nieuwbouw en ombouw te begeleiden en engineeren.

Waar ben je mee bezig?
Je organiseert het ontwerp- en engineeringsproces, zodat systemen en modules beschikbaar zijn voor een efficiënte voortgang en hoge standaard. Om dit te realiseren heb je nauw contact met de overige engineeringdisciplines en jouw collega monteurs. Zo kun je zorgen voor een goede werkplanning en kwalitatieve producten.

Je zet je kennis van engineering en projectbegeleiding in om de medewerkers de juiste keuze te laten maken ten aanzien van onder andere ontwerptijd, materiaalkeuze en het inzetten van (nieuwe) standaarden.

Jouw dag?
Eerst een kop koffie en een ‘goedemorgen’ richting je collega’s. Daarbij een blik op de werfplanning welke schepen er liggen en welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Je verdeelt samen met jouw collega’s het engineeringwerk. Hierbij kun je denken aan het ontwerpen van elektro technische installaties en het beoordelen of controleren van tekenwerk van de elektrisch tekenaars.

Met de kop koffie in de hand neem je plaats achter je werkstation. Je kijkt nog eens goed naar de lopende nieuwbouwprojecten en welke reparatieprojecten in de planning staan. In de ochtend heb je overleg met de klant over een aantal aanpassingen die gedaan moeten worden. In overleg met de overige disciplines pas je waar nodig de planning aan.

Met jouw kennis van elektrotechniek in de scheepsbouw ben je samen met de bedrijfsleider verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ontwerpen en de overdracht naar jouw collega monteurs. Je steekt in de middag de koppen van de monteurs bij elkaar om te overleggen hoe ze de tekeningen moeten lezen. Luisteren naar je collega’s in hoeverre de aanpassingen praktisch haalbaar zijn.  Vanaf start tot oplevering ben je betrokken bij de projecten en deel je je expertise.

Ons doel? De scheepselektro tak binnen de Kooiman Marine Group verder laten groeien. Dit doen we samen, niet alleen met je scheepselektro collega’s maar ook met jouw collega’s van de andere disciplines.

De volgende dag? Nieuwe uitdagingen, andere projecten en met hetzelfde plezier.

Wat is onze verwachting?
Wij steken graag een hoop tijd en energie in onze mensen. Onze medewerkers waarborgen onze kwaliteit. Daar verwachten we natuurlijk ook wat voor terug. Kooiman Marine Group is familiebedrijf met een echte ondernemerscultuur, jij stroopt graag je mouwen op om de uitdagingen aan te gaan.

  • HBO opleiding elektrotechniek met ruime ervaring binnen de scheepsbouw
  • VCA VOL
  • Je hebt bij voorkeur kennis van See electrical en Autocad
  • Je hebt kennis van schakelkasten en interlock principes
  • Je bent communicatief vaardig en kan goed met verschillende disciplines schakelen
  • Een proactieve teamplayer

Stap jij aan boord?

Type functie
Lead Engineer Scheepselektro
Locatie
Zwijndrecht