Werk je binnen de wereld van maritieme techniek en ben je toe aan een nieuwe  maatschappelijke uitdaging In plaat van een commerciële? Lijkt het je leuk om  een groep gepassioneerde studenten te begeleiden en te motiveren bij de  transitie van student naar jongprofessional? Dan is docent Maritieme Techniek  wellicht de volgende stap in je carrière.

Wat ga je doen?

Van onze docenten verwachten we dat ze steeds het beroep waartoe studenten  worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van  onderwijs. Het leren ‘leren’ van de student staat hierbij centraal. Als docent geef  je hieraan richting, leiding en sturing. Vaardigheden die vereist zijn in het  beroepenveld staan centraal en vinden hun weerslag in projecten, hoor en  werkcolleges en andere onderwijswerkvormen. 

Als docent Maritieme Techniek verzorg je colleges en praktische oefeningen op  het gebied van Maritieme techniek. Onze opleiding richt zich o.a. op  scheepsconstructie en productie, wiskunde, mechanica en hydromechanica en  werktuigkunde. Als docent is het van belang dat je connecties en affiniteit hebt  met het beroepenveld. Je haalt als het ware de praktijk je les in. Je ontwikkelt  opdrachten, cases en practica. Daarnaast begeleid je (groepen van) studenten bij  projecten en afstuderen. Je beoordeelt werkstukken, stageverslagen en  afstudeerscripties. Je stelt (praktijk) toetsen, tentamens en examens vast, neemt  deze af en beoordeelt ze. Tot slot draag je bij aan de verdere ontwikkeling en  vernieuwing van (delen van) het onderwijs en onderwijsprogramma. 

Je hebt als docent bij ons een divers takenpakket en staat midden in de  maatschappij. Waarbij je als beginnend docent niet bang hoeft te zijn dat je  zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het  begin van je carrière als docent worden geholpen, uitgedaagd en gefaciliteerd  om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische  vaardigheden.

Wat bieden we jou?

 • Een jaarcontract (D4 cao hbo) met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime  dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele  werktijden)
 • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.845,48 en maximaal  €5026,85 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig  dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie
 • Ontwikkelingsmogelijkheden zowel didactisch als inhoudelij

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent  Gedrag (VOG) nodig.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en  diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams  presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze  teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de  selectieprocedure.

Het instituut en het team

Rotterdam Mainport Institute (RMI) is onderdeel van de samenwerking tussen  Hogeschool Rotterdam (HR) en STCGroup. RMI verzorgt de bachelor  opleidingen Logistics Engineering, Maritieme Techniek, Maritiem Officier en  Chemische Technologie. De opleiding Maritieme Techniek is gesitueerd aan de  Rotterdamse haven (locatie Lloydstraat 300) en heeft een hechte band met het maritieme beroepenveld. Docenten nemen het beroep waartoe studenten  worden opgeleid als uitgangspunt bij het ontwikkelen en uitvoeren van  onderwijs. 

De opleiding Maritieme Techniek is een kleine opleiding die door studenten  hoog wordt gewaardeerd. De opleiding wordt gedragen door een hecht  docententeam. Het team van de opleiding is trots en actief met  onderwijsvernieuwing en het optimaliseren van praktijkonderwijs. Neem voor  sprekende voorbeelden vooral een kijkje op ons Instagram account: Maritieme  Techniek Rotterdam (@maritiemetechniekhr) • Instagramfoto’s en video’s.

Profiel

Wij verwachten een enthousiaste kandidaat met:

 • Een relevante afgeronde opleiding op HBO niveau met een aantal jaar  werkervaring in het Maritieme beroepenveld. HBO Maritieme Techniek en  Werktuigbouwkunde zijn een pré.
 • Kennis van programma’s als Excel, Python en Ansys zijn een pré;
 • Je hebt een open en toegankelijke houding met interesse in de pedagogiek en het leerproces van jonge aankomende professionals.
 • Je bent op samenwerking gericht vanuit een resultaat en klantgerichte houding.
 • Je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal uptodate te houden, of
  nieuw lesmateriaal te ontwikkelen.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, JeanPaul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 0611330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Locatie

Het instituut en de opleiding zijn gevestigd op de bovenste verdiepingen van het STCgebouw aan de Loydstraat in Rotterdam. Een prachtige locatie met uitzicht op de Maas en Rotterdam. Een werkplek waar je letterlijk de praktijk voorbij ziet varen.

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met
JeanPaul Weber op: 0611330645 of via
j.weber@hr.nl

Is dit je droombaan?
Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Locatie
Rotterdam Lloydstraat 300