Laden Activiteiten
Dit activiteit is voorbij.

Een onderzeeboot is één van de meest complexe scheepstypen om te ontwikkelen. De scheepssystemen aan boord van een onderzeeboot vormen een complex geïntegreerd web. Een ogenschijnlijk kleine verandering in dit web kan grote invloed op het complete ontwerp hebben. Ontwerptools kunnen ons helpen om het effect van deze kleine veranderingen vroegtijdig op te vangen.

De Volume Estimation Tool (VET) is zo’n ontwerptool, ontwikkeld door Nevesbu, waarmee snel een schetsontwerp van een onderzeeboot neergezet kan worden. In deze lezing zal ingegaan worden op de unieke aspecten van het ontwerpproces van een onderzeeboot, de rol die een ontwerptool als VET daarin speelt.

De ontwikkeling van VET is bekroond met de Maritime Designer Award 2017. Met het prijzengeld dat aan deze prijs verbonden is, is onderzoek gefinancierd dat de verdere ontwikkeling van VET mogelijk heeft gemaakt. De interessante toekomstige toepassingen die dit onderzoek mogelijk heeft gemaakt zullen in deze presentatie getoond worden.